606 08 55 00 info@masdebel.cat

 

La plega de les olives

 

Per a obtenir un oli arbequí d’excel·lent qualitat organolèptica, a partir de la segona quinzena d’octubre seguim diàriament la evolució de la maduració de les olives, per tal de començar la plega de les olives en el moment òptim de maduració.

 

 

 

 

Llavors adaptant la vibradora de troncs amb paraigües invertit al tractor i amb el suport d’una aplaudidora, en dues setmanes tenim collides les olives sense que cap oliva toqui en terra i així la fruita no pateixi cap ferida.

 

 

 

 

Cada vespre, quan ja s’ha fet fosc, portem les olives al molí aconseguint que les olives collides siguin molturades el mateix dia el que ens assegura que el suc obtingut de les olives és de la màxima qualitat per les seves característiques organolèptiques, contingut vitamínic i per un baix índex d’acidesa (màxim 0,2).

 

 

 

Molí d’oli

En el molí d’oli, les olives passen pel separador de fulles de les olives, es netegen amb aigua i es pesen.

Després les olives es molen i la pasta del molí es bat lentament durant uns quaranta minuts per a que las gotes d’oli surtin de les seves cel·les i s’ajuntin les unes amb les altres. En aquest procés la temperatura es situa entre els 23 i 27 ºC per a que no es perdin els aromes.

Un cop batuda la pasta, entra en una centrífuga horitzontal que separa, d’una banda l’os i la polpa de l’aigua de vegetació i l’oli. A continuació, l’aigua de vegetació i l’oli entren en  la centrífuga vertical on es separen i després de passar l’oli per un decanter, obtenim un oli verd d’aroma intens.

Bodega

A la bodega, l’oli reposa entre els 16 i 22 ºC de temperatura en dipòsits d’acer inoxidable de fons cònic on es diposita el poso i les restes d’aigua, quedant l’oli net en perfectes condicions.

 

 

 

 

 

 

 

Embotellat

En funció de la comanda del client, l’oli dels dipòsits s’envasa directament o se li aplica prèviament un filtratge suau sense afegir-hi cap additiu.

Certificació 

L’oli obtingut té la certificació oficial de la Denominació d’Origen Bajo Aragón com a Verge Extra.