606 08 55 00 info@masdebel.cat

La finca Mas de Bel està a la comarca del Matarranya al límit amb la comarca de la Terra Alta, en el terme municipal de Vall-de-roures (Teruel).

A les comarques de l’Ebre el vent del nord marca la vida i el paisatge, és el cerç, que escombra els núvols i deixa un cel net i transparent i unes tardes amb una llum increïble.  Insolació i ventilació són dos elements afavoridors per al conreu de l’olivera.

La finca és una explotació familiar que té  29 hectàrees  en total, de les quals n’hi ha 9ha de bosc, 5,5 ha amb 900 ametllers , 9,5 ha amb 2.400 oliveres de la varietat arbequina i 5 ha amb 900 oliveres de varietat empeltre.

 

La varietat arbequina és la més estesa a Catalunya. S’adapta molt bé a terrenys pobres i és de les millors per a fer oli. L’arbre és de port ploraner, d’un vigor mitjà. El fruit és esfèric i petit de mida (1.8 g). L’oli és suau i molt afruitat.

La varietat empeltre es conrea a l’àrea  de confluència de les províncies de Teruel i Tarragona. L’arbre és vigorós, de port dret i el fruit és de mida gran (3.5 g). La maduració és tardana i l’oli és molt fi, lleugerament afruitat i de baix rendiment.

 

La finca disposa de quatre pous i dues basses amb els que es fa un reg de suport per goteig a totes les oliveres arbequines i en algunes oliveres d’empeltre.